(Lång)helgsrapport v.17 - Blanda Masion House, Gunther och Sthlm!

Yea right, where to start?!

Med valborg i tankarna efter en sjuk vecka får oss att börja fundera över hur livet egentligen kan bli mer värt att leva. Att fylla livet precis med vad vi vill, ha kul med väl valda vänner och testa nya, utmanade saker räcker gott och väl för oss för tillfället!

För att slänga upp en snabb veckoprognos:

Festmetod reste till Stockholm i veckan (om än vid olika tidpunkter) och gjorde staden osäker. I och med att studentfirandet började för en månad sen kände vi att det var dags att ta del av festligheterna. Skiva tisdag, skiva onsdag och en himla massor utav bra spår däremellan. Skivspår, bilspår, utspårat, tunnelbanespår och så kan det fortsätta i all oändlighet.!

Tisdagen bjöd på boule på BouleBar samt Gamla Stan, Engelen. En tempo som fick oss snart examinerade att känna oss som hemma och en alkoholhalt som fick den fullaste att känna sig nykter.

"Det är kul att vara glad men det är fan så mycket roligare att ha kul!"



Engelen, Gamla Stan, Sthlm



Give me some lööööv!




Ett andra hem?

Upp tidigt, ut i förorten, hem igen, äta, ut på stan, på't igen... Ett galet tempo! Men väl till matchstart fann sig det lugna sköna tempot (mycket tack vare några flaskor rött och vitt) och Ballbreaker stod som värd för förfesten. Bowling och bilbana satte igång kämparandan som fick oss att djuriskt jaga på stan lite senare (med önskat resultat). Vidare till Kungsgatan 15 och ännu en svängig nattklubb! Kvällen var fest men behållningen var ändå efterfesten då metodare som gäster var i full fart samtidigt som kläderna flög all världens väg i pokern...



Dessa lugnande viner, får den skumpigaste bilresa att försvinna




Micke Flodin, Ölröret och Milla Mårtensson




Oh yes, Strike me baby!




En anledning till vakternas beteende....?

Nu är vi framme vid torsdagsmorgon och time to travel south. En lång och vacker dag på tåget med återhämtning och plugg på agendan.

Fredagen blev desto roligare. En fin dag nere i västra hamnen med rosévin och sol blev starten på den sista delen av den förlängda helgen (Apropå fint väder. Vad händer med molnen? Dessa har vi inte sett på flera veckor! Hoppas inte allting samlas till sommaren men skit i det! Nu är det underbart och vi lever i nuet). Vidare till AfterWork i Malmö med gratis plockkäk. Göttmos! För att göra det hela ännu bättre bjöds Festmetod ut till Prins Bernhard på tokfest. Gratis inträde, fria drinkar i baren och varsågod att slå på bongomannens trummor! Vilken härlig tillställning. Det hela blir ÄNNU bättre av att Mats aka Gunther som också är delägare i nattklubben befinner sig på lougnedäck, och att Basshunter smyger runt på stället i sin vita outfit. Hoppas det inte syntes på oss att vi blev överlyckliga över att få se våra idoler!



Gunther in the house..




Prins Bernhard

Efterfesten blev lite för mysko för att tala om men vi kan ta det på nästa fest. Hellre vidare till lördagen då. Den om någon dag var helt flippad! Upp på förfest på ett dyngrakt Kållehus och fest i korridorrumen. Vidare upp till Gausqesalen där Krischan bjöd på det största Maison House som någonsin hållts. I kön möts vi av en Pölsemannenvagn dit DJ:n har hittat in och spelade musik så det hördes över hela Lund. In på dansgolvet och ljusspelet samlade mörka pupiller samtidigt som basen fick hjärtana att slå ett extra slag per naturligt. Tacka en lång bar för snabba shots och tacka stora högtalare för en fet fest! Masion is the shit, missa inte det nästa säsong... En vinglig cykeltur senare och en snygg parkering av alla cyklar över ett konstverk välkomnades vi in på en piano(?) och allsång(!)savslutning på kvällen.


"Bilden är ett montage"




En välförtjänt Kebab efter Maisondans

Finns mängder utav bilder i olika kameror och så fort några roliga kommer fram skall dem visas.. nästan alla i alla fall. Vi kan ju skippa de på Arild och Niklas som däckade i onsdags, Niclas som däckade i torsdags, Oskar som däckade i fredags och Danne som däckade i lördags.. Skärpning nu, fokus på Valborg!!! En fin vecka stundar..

MAISON IKVÄLL

Ikväll vankas det avslutning för Maison House i Gasquesalen... cirka 700 pers!!! Med en DJ i en pölsemannenvagn kan kvällen inte bli annat än bra. Alla som varit på Maison förut förstår att detta bara kan bli grymt!

Imorgon kommer för övrigt ett långt och smaskigt inlägg med hela veckans händelser, från skiva på Tisdag med fylligheter som efterfest i Sthlm och krök på båten Prins Bernhard i Malmö.. Ha en schöön kväll och gör precis det som faller er in!

"Släpper ni in färgade människor här?"




En glad Demmler, en färgglad Niklas och en headbangande Miriam! (Förmodligen glad hon också!)



Norsk fylla...




Jean-Baptiste Oliver von Schtekenkrans med sitt sällskap, tillika kvällens stjärna, Elin Virgin Melin Lundström




Mamma haj, Björne och Niclas rockar loss!




Jasså?! Ingen efterrätt då?



Vilken stjärna! Tar ton i alla lägen..




Vatten är gott! För alla vet att om man dricker en vatten på Kålles får man snart en öl. Fast ska Niklas verkligen ha en till?




"Mitt hörn, mina regler! Två tummar upp betyder: Kan någon hämta spriten!"


En palett med alla dess möjliga blandningar! Detta är vad man kan kalla en färglad kväll!

Konsten att trotsa de kyliga vårvindarna med bara kroppar i Stadsparken. Förmodligen inte det bästa vi har gjort men definitivt bland det roligaste. Frisbee, fotboll, vin, massor utav vin, färger, filtar, konstnärer, tavlor, ja, praktiskt taget allt och alla var där. Vidare förfest nära Kålleseum med fortsatt färgkastning blev ett bra avstamp till en aldrig så sprakande kväll.!

Med 170 övriga sittande middagsgäster förpassas vi bak till ett bord helt avsides... Hur lyckas man ändå låta mest? Inside information säger att chefen för nattklubben sade till sina jobbare innan vi kom tillbaka från mellanfesten att hela vårt sällskap skulle besiktas ordentligt i baren. Visst fick några av oss köpa men tillsammans med glaset kom alltid ett glas vatten, mycket märkligt!


Kul kuriosa för kvällen:


  • Vi höll ett uppträdande för alla de andra sittande, hur lyckat det blev kan diskuteras.
  • En person försvann spårlöst under mellanfesten.
  • Många i sällskapet gick direkt från nattklubben och köade för biljetter till tandemcyklingen från GBG och 1 maj-festen.
  • Grattis Sebbe Demmler, vad är det som är gött?...

Vad man får om man blandar detta får ni veta imorgon!!


Planera veckan och möt oss i stadsparken, Lund, på torsdag.!

Kvällen bjuder på en del blandat.. Havsbad och bastu, tisdagsté, dejt, utställning, fotboll, spex... En bra dag i veckan för festmetod. En lugn måndag och en fortsatt lugn tisdag leder till en onsdag som mjukstartar med stand up och middag. Ibland kan lite återhämtning vara det som behövs innan man kliver på tjuren för att försöka hålla sig kvar hela tiden.

Återhämtningen slutar på torsdag eftermiddag då festmetod bjuder upp till dans. Temat för kvällen är Tavla och färgkriget i stadsparken kommer bli galet! Ansiktsmålning, kroppsmålning, tapetsering, serier.. you name it.. Låt fantasin flöda! Efterföljande sittning på Kålles och ledlåten för kvällen blir: "Jag ska måla hela världen lilla mamma". Efter att ha stökat till det vid middagen kör vi en bra mellanfest för att sedan gå tillbaka och röja sönder Kållles!


Tips:
  • En gammal målare sa en gång att det är viktigt att måla ordentligt. Grunda ett lager plus två med färg.
  • Använd rikligt med färg, hellre för mycket än för lite

Positivt med temat:
  • Varken tjejer eller killar behöver sminka sig.
  • Färg fungerar utmärkt som hårprodukt för kvällen.



Inspiration








Helgrapport v.15 - Premiärdopp och schtekarfekke....

Notis: Detta inlägget är skrivet under påverkan av Maria Carey på högsta volym, ingen sömn på över ett dygn och med en svårighet att komma åt tangenterna ordentligt. Anledningen till det sistnämnda är att den normalt så feta festmetodbörsen brukar ge ett bra och maffigt sittstöd från bakfickan men tyvärr lever den slappt efter en dyr vecka!


En minst sagt händelserik helg och då framförallt lördagen. Festmetod vaknar på Nicolovius och tar första drinken på en solig balkong vid tio. Dagen är en sådan där dag som bara är meant to be bra! I sommarutstyrsel rör vi oss upp från Malmö till Landskrona och Nyhamn med ingenting annat än livsglädje i tankarna! På vägen hinner vi med en öl i solen på den lokala puben, lite fotboll på torget och en tipspromenad på CityGross! Tyvärr så fick vi inte lämna in svaren och delta i utlottningen av en chockladkaka för åldersgränsen var 12! Trots att vi målade en så snygg kyckling och allt på blanketten!

Väl nere vid vattnet skulle vi grilla, men den lilla detaljen att elgrillen behövde en sladd glömdes och kötet slängdes på stekpannan istället. Men lika glada är vi för det (Apropå lika glad är jag för det så blev vi sugna på att slänga upp lite sköna texter i slutet av inlägget). En middag, lite buzz som slutade i vinst till killarna och ett par dunkar vin senare tog vi en racerbulle upp till Helsingborg och Zoobar. På den baren var det ett riktigt bra drag! Tyckte alla förutom en metodare som somnar sittande mellan två okända tjejer! Lite senare går han ut, somnar på gatan för att efter ett par minuter haka på oss andra till Gastro, vårt egentliga mål! Det tog kanske trettio minuter, sen somnar han inne på Gastro också!, blir utstlängd men lyckas efter ett tag övertyga vakten om att festen inte blir någon fest om inte han är där inne. NUU är han desto piggare och festmetod river gärnet inne på dansgolvet, på borden, ja i stort sett överallt. Nattklubben på kvällen var ett privat evenemang och bland det lökigaste vi har sett på länge. Stället fick stureplansklubbar att verka som ölhak! På borden, omringade av rödklädda sametsstolar stod det champanger överallt. Vi konstaterade dock ganska snabbt att många av personerna som var där hade haft denna festen i tankarna under många veckor. Några var inflygna från utlandet, några verkade bröllopsfira men ALLA spenderade lösöre i barerna! Läskigt, inte det optimala stället för studenter.

Vid fyratiden tog efterfesten fart nere i Nyhamn igen och bad vankades under de mörkaste timmarna. Någon metodare låste in sig i duschen med en av värdens lillasysters kompisar, någon spelade guitarhero och någon fick håret fullt med Coca-Cola som straff för att somna under efterfesten. Summa sumarum var det en oootrolig kväll med bra folk, bra musik, bra lek, bra mat och framförallt GRYM fest!!



Första ölen i glas



Weissbier!



Precis bakom det röda huset badades det hela natten

 


Solen värmde på förförfesten




Gastro kök och bar




Jag fångade en räv

Jag fångade en räv idag,
men räven slank ur näven
Men lika glad är jag för det,
men gladast är nog räven

Tralla…….

Jag fångade en präst idag,
men prästen slant i gatan
Men lika glad är jag för det,
men gladast är nog satan

Tralla….
Jag fångade en tjej idag,
Men tjejen slank ur sängen
Men lika glad är jag för det,
vi fortsatte på ängen

Tralla…….

Jag mjölkade en ko i dag,
men när jag såg på juvret
Så hade jag nog tagit fel,
för gladast var nog tjuren

Tralla…….

Jag fångade en bög i dag,
men bögen slank ur näven
Men lika glad är jag för det,
men gladast är nog röven…

Tralla…….



HELSINGBORG!!

Ooo aa oare, vi är festmetodare!


En slapp skärtorsdag!

Först en liten gåta med svar i slutet av inlägget! =)

Vad sa salladsdressingen när du öppnade kylskåpsdörren?


Hörde precis att det var dåligt väder i Stockholm... Ingen fara, det är precis som det brukar vara till påsk. Inte kan det vara fint väder den tid på året då Jesus korsfästes! I Malmö är det dock solsken och shortsväder... Med det beror nog mer på att det är en så pass mångkulturell stad att man inte bara kan ta hänsyn till Jesus lära än att staden de facto ligger lite längre söderut än huvudstaden.

En morgonrunda nere på golfbanan för oss i festmetod som fortfarande belägrar Nicolovius över påsk blev en skön rivstart på dagen efter några kalla igår kväll. En snabb lunch nu med lite plugg och dålig humor (se film nedan) blir snart en strandsväng med fotboll och filt.

Frågan är om kvällen bjuder upp till dans eller om vi måste vänta till lördag för att få fira in påsken riktigt ordentligt.?!



Film kommer så fort YT har godkänt den :)











Svar: Please! Close the door, I’m dressing!

ÄGGMÅLNING

Vi väntar med spänning vidare på vår käre metodare som inte har hört av sig ännu. Med andra ord var en av dejterna minst sagt lyckad ;) ..

Snart samlas festmetod till rådsmöte med äggmålning och grillning, tacka det fina vädret! Ses i Botaniska trädgården!



Nästa helg...

Dags att lobba för vidare fester!

Som alla vet är det snart påsk. En av aktiviteterna som vankas är en tripp till Helsingborg på påskafton! Vad det innebär vet vi i festmetod inte riktigt själva men planerna är många.

Möjligt är att vi tar en utflykt till Ven för att husera i en mysig stuga under dagen. Grilla, leka lekar och allmänt vara top of the world är tanken! Det som är säkert är att festen på kvällen står självskriven i stjärnorna både i Landskrona och Helsingborg, för var är väl kristendomen hårdare ätsad än i den stad som Janne Nyrén arbetade som predikant mellan åren 1889 och 1894 eller i de städer som egenmäktigt producerat större delen av de svenska protestantiska texterna genom tiderna, om man ser till de kristiska då. En mysig hemmafest blir startskottet medan Helsingborgs nattliv blir mållinjen som så ofta förr skall snubblas över!

Så ni som känner er manade eller sugna, ni vet vilka ni ska prata med! Skål för vårt underbara liv med så mycket glädje, ställen att besöka och andra världar att se!


Ven


Party!

Helgrapport v.14 - Åldersskillnad, vad snackar du om?

Helgen börjar som vanligt med lillördag och återigen Dockan Comedy - Malmös bästa stand up scen! =) Ett par galna, ett par nervösa och ett par riktigt sköna komiker stod för underhållningen på ett fullsatt Elephant. När kvällen började lida mot sitt slut stack en i festmetod fram ett visitkort till en dam som han hade haft under uppsikt tidigare. Sällskapet hon var där med såg ytterst bevandrade ut vilket gjorde att chocken på sms lite senare på kvällen var VÄLDIGT oväntad. Tjejen var född 1993! En lång diskussion om huruvida det är okej eller inte om hon ser äldre ut och så vidare fortlöpte i Nicolovius katakomber under resten av kvällen. Det slutade med att vår käre metodare bokar in en dejt följande måndag (läs imorgon) för att klargöra vilken typ av person denna grundskoletrollare egentligen är. Kvällen fortsatte förövrigt på ett kasino fullt av asiater och guldet i festmetods kassa sjönk avsevärt!



"Det är inte det yttre som räknas, det är pengarna som försvinner i det inre"
-
Ringo Star, LasVegas


Torsdagen blev naturligt nästa veckodag och naturligt blev också den sjuka fest som följde. Kålles hade öppet men konkurrerade även denna kväll med VårbalsCasa, Lund och ÖG:s. Ett fullt Kålles tydliggör väl ändå vilken nation som egentligen är den som har bäst fester! Halvfyra var laget klara med städningen och iväg bar det! Sexan blev blöt och finska visor stod för underhållningen. När klockan närmade sig åtta var det dags att bege sig, men med ett Lund i morgonsolen med öl i väskorna kunde väl festen inte sluta där? Mot Köpenhamn!.... det var i alla fall tanken. Alla skulle bara hem och lämna väskor och byta om sen skulle det bära av, men hur slutade det egentligen? Halv tio väcker en gammal gubbe en i festmetod på en bänk för att se om han verkligen lever. Åjo, visste gjorde han det. Men nykter var han då inte. De andra hade var och en somnat på respektive plats som de befann sig på. Vilket go!




För att snabbt hoppa över en trött fredag med tentaplugg och mycket sömn ramlar vi plötsligt in på lördag. Men en desto bättre lördag ändå! Tyvärr är många i festmetod hemma i sina respektive barndomsbyar, där festandet en gång i tiden fostrade dem och valde deras vägar i livet. Dock var vi några som var kvar och tentade och detta skulle ju firas! En knökfullt Tegners Matsalar med Tengan goes big bjöd upp till dans! Och vilken dans sen! Glada människor som inte fått gå ut på grönbete på två veckor (sen förra "Stortengan") firade som om livet plötsligt skulle ta slut.



Sebastian Demmler goes Göttmos!




Innan alla började klä av sig. De bilderna fick tyvärr inte läggas ut!

Återigen lyckas samma person i festmetod slinka in ett visitkort till en vacker dam som senare återkommer under kvällen. Nu tänker ni, "hahaha, vafan hon är säkert född -95." Nja inte riktigt. Denna person såg, jag skojar inte, yngre ut än den som han träffade i onsdags men hon var född 1984. Det roliga är att han lyckas boka en dejt med denna med. Så nu på måndag (läs återigen imorgon) skall han alltså ha två dejter med en tjej som går i högstadiet och en tjej som är klar med sin civilingenjörutbildning! Det ska bli väääääldigt intressant att se vad han säger på måndag kväll eller tisdag morgon om allting och då ska vi också reda ut vilka tjejer som passar vilka killar och vad vår käre metodare prioriterar hos tjejer.

Tills vidare! Tack för veckan som gått och ladda för påsken. Vi har ändå en av årets längsta dagar att se fram emot och vad är inte bättre än en riktigt lååång dag i parken följt av en fin middag och bra party med kära vänner!

"Kan man så skall man!"... och Demmler gubben, Vad är det som är gött!?!?!

Nu vågar vi påstå att sommaren är här!

Sååååå underbart!

Dagen är full av sommar! I skrivande stund sitter en i festmetod på balkongen och lyssnar på fågelkvitter. Såå sentimentalt, såå soft och såå somrigt! Iförd ett par läckra Tiger-kallingar med ett avlångt hål på sidan hoppas han locka till sig grannflickornas blickar.



En hälsning till er i festmetod som sitter på tenta, är i Sthlm och på väg till Göteborg.


Förutom den otroligt varma solen och fågelkvittret har vi ett antal andra sommartecken:

* Dagen till ära drar Allsvenskan igång! Första matcherna är Elfsborg - Hammarby (som ölen på bilden är dedikerad till) samt Häcken - Malmö FF. Måste bara skjuta in med en mening där. I onsdags var vi på Dockan comedy och det var en Malmötjej som var på scenen och jämförde Malmös spel förra säsongen med sitt eget sexliv. Liknelsen löd: Ett nästan obefintligt försvarsspel, för många lösa skott utanför och alldeles för många mål i baken.! Hoppas det går bättre i år.

* Den första getingen har precis surrat förbi.

* Program som skapas för att hålla människor instängda under tråkig vinter är slut som till exempel Melodfestivalen och den rätta för Rosing. Det enda som kan tänkas hålla kvar några tjejer inomhus är nu Unga mödrar.

* I går så var en metodare nere i den underbara Västra Hamnen och delade en flaska vin med sitt sällskap på bryggorna. Det var inte bara en person som badade utan pluralis! Folk hoppade till och med från TItanichoppet. På frågon hur högt upp termometern mätte i vattnet svarar en stereotyp vårbadare (ljusblåa korta badbyxor, snurrad mustasch, blommig tröja och morgonrock) att den mätte ändå upp till fem grader! 5 grader Celsius!!!! Optimistiska, naiva och positiva Malmöiter!


  Blogabout

Min profilbild






RSS 2.0