Förfest, förfest, förfest!... Gör den perfekt!

Alla har vi varit med om fester som vi längtat tillbaka till under hela den efterföljande veckan. Fester som får lektionerna att flippa bort i minnet och jobbarkollegorna att vifta med armarna framför dina tomma drömmande ögon. Sådana fester som ger dig ett leende från öra till öra eller bara en plötslig spritsmak i munnen varje gång du tänker tillbaka på den! Ibland har man planerat en fest väldigt länge och ibland blir den bara hur bra som helst utan att man ens tänkt skruva på partyknappen för kvällen. Alla vill vi att varenda gång vi festar så ska det bli oförglömligt hipp! Men finns det recept på bra fest?! Självklart finns det bra recept! Inga studentrecept, inga gatuköksrecept eller tråkiga husmansrecept. Recept på hur man tillagar en sjuhelvetes bra fest! Riktiga gourmérecept som skapar smaker framställda för att tillfredsställa de allra kräsnaste partylökar..! Vi kommer ta upp en del bitar som alltid fungerar för att förgylla festen, denna gång är det dags att släppa bomben med den perfekta förfesten. Den viktiga introduktionen för hela kvällen, receptets otroligt viktiga förrätt.

"Alkoholisten förkortar sitt liv med femtio procent, men i gengäld får han under tiden fördelen att se dubbelt."
1. Dagen innan dagen D köper du en vattenmelon, tärnar upp den och lägger den i ett bad med sprit. Den melonsmakande spriten kan användas i drinkar medan vattenmelonbitarna fungerar alldeles utmärkt som tilltugg.
2. Power-hour: För den som vill komma igång ordentligt. Ta en 4:a öl eller en 2:a vin varje minut i en timme. Enormt kul när alla dricker hela tiden och effektivt som bara den!
3. Ta en rulle med bred tejp och överanvänd. Tejpa fast flaskor, ölbrukar eller drinkar på händerna och drick på! Sjukt rolig grej om ett av målen är större alkoholkonsumtion.

"Att komma för sent till fest är som att hoppa på en karusell i full fart"
1. Det låter galet tradigt men det här är sjuuukt kul. Alla föräldrars favoritsätt att plåga sina barn. Självklart skall man spela sällskapsspel! Är man inte så många passar pictionary hur bra som helst. Man kan spela allt från fyra till tio personer. Man kan nästan inte tänka på hur det kommer att arta sig. Tendensen är att det blir de mest sjukaste och vridna teckningar och så mycket skratt att man har ont i magen när det närmar sig för storfesten. 
2. Kama sutra är förmodligen det bästa tipset i denna blogg för tillfället. Faktum är att det kan vara ett av de bästa spel som någonsin skapats. Precis, vi pratar om spelet kama sutra som gör den allra tråkigaste tillställning till ett närmast underbart inferno! Allting kan göras i olika grader, du har alltid möjligheten att utföra sakerna naken och så vidare. Detta spel passar om man är par eller singlar, det passar alla! På korten kan det till exempel stå slicka på den som sitter till vänsters bröst, demonstrera så många sexställningar på två minuter som möjligt med personen till höger om dig eller välj en person som skall pussa en annan på ett ställe som du väljer. En hel kortlek med utmanande och underhållande saker att ta sig för. Det gååår inte att ha det tråkigt när man spelar kama sutra. Passar perfekt på förfesten men även på efterfesten. Mer om efterfest senare.

3. För att övervinna de stela samtalen, det tragiska öldrickandet och stilla alla förhoppningar för kvällen finns en del sköna trick man kan ta sig till. Om ni har sett filmen "Yes man" har ni en aning om vad jag pratar om. Alla i sällskapet måste säga ja till alla frågor under kvällen och vara positiv till ALLT! Detta kan göras i olika grader då det tråkigaste är när folk sätter det i system att fråga om en annan person kan köpa sprit med mera. Detta är grymt bra och öppnar kvällen för massor utav utmaningar och sjuka ställan man kommer att hamna på. Testa Yes man, ni kommer inte att ångra er. Ett annat liknande alternativ är att ni sätter er ner på förfesten och bestämmer varsitt eget mål för kvällen, bara er egen fantasi sätter gränserna! När alla har skrivit ner ett mål är det dags för gruppen att bestämma ett mål för varje enskild individ utöver det första målet. När ni sedan, eller rättare sagt, OM ni träffas på efterfesten är det dags för utvärdering och lämpliga belöningar eller straff bör delas ut.

Det om det. Förfest i all ära men det viktiga är att du skruvar på partyhumöret och ger järnet. Då behöver man egentligen inga trick för att göra det roligare men faaan vad roligt man bör ha.  Livet är till för att utnyttjas och bör inte slösas på trissta förfester där folk sitter och smuttar på ölen och pratar med någon man inte känner om var den personen bor, vad den heter eller vad personen har gjort under veckan.... BLÄÄ, ha kul, flippa till livet!! Detta var förfesten, hur du ger en bra fest lite flipp eller utför en oförglömlig efterfest kommer senare. Tills dess, förfesta i världsklass!


Världs- och nakenbilder!


Hoppsan, nu börjar terminen och schemat skall sättas...

En vecka har gått på en ny termin fest. Ännu är novischernas levrar friska. Men lugn, det finns botemedel! Inom en snar framtid avgår ett fartyg med alkoholiserade svensktalande partymonster från Trelleborg. Stadstillhörigheten är blandad men det gemensamma är livsglädjen och den undermedvetna viljan att släppa lös festarens galna motivation. Mer info kommer men anmäl intresse till [email protected], önska ett datum som passar dig och sprid ryktet till de manliga och kvinnlia personligheter du vill ha omkring dig. Mejl utgår sedan i god tid för att fastställa datum osv. Men kom ihåg att antalet platser är begränsat, båten rymmer inte fler än 600 personer och då ska lastbilschaffisarna, spritsmugglarna (oh ja, man kan handla galet billig sprit i hamnen vid Travemünde där båten lägger till) och alla hemvändande tyska bärplockare ha sin beskörda del. Livet är kort och alltför dyrbart för att inte utnyttja det till max, så var god följ med och festa!

Bottleparty är en mindre variant av fest som bär av stapeln vid Ribersborg lite senare i vår. Tanken är att alla flaskor och burkar som konsumerats på Nicoloviusgatan 8B skall pantas och panten skall läggas på burk. Vid tysklandfesten köps ett spritförråd upp för alla pengarna och de likvida medlena har blivit liquida medel. Allt sprit kommer skålas i på Bottleparty och det kommer bli en fest utan dess like. Redan nu kan man se att panten har potential.

Övriga händelser läggs upp inom en snar framtid och datum kommer att sättas.

Hoppas allting hängde med i denna sena timme. Det är ju trots allt över 500 000 svenskar som lider av dylexi.

"We create joy and consume life
 that's what we always do
 please, feel free to do it you too!"
 

En kjempe grei uke..!

Handbollsfeber? Tydligen är det en perfekt förfest om man vill skaffa sig en ljuvlig fylla! För att förklara torsdagen så startade den med en skön uppvärmning där de rutinerade österrikarna säg fräschast ut men det skulle visa sig att även dessa kunde stupa. En snabb attack mot den svaga högerkanten där en känd ölfabrikant skyltade med reklamskylter gjorde susen och spelhumöret var strax uppe på topp igen. En lång timeout i Kålleskön ledde till en snabb kontring mot Lunds nation och penthouse. Väl därinne kände man sig som i en gurkburk, efter nästan 40 min av väntan på vatten började den hårda pressen av armhöjningar och tävlingsinstinkten tog över handen. En matpaus och massor utav vingliga steg senare slutade kvällen på tre olika efterfestställen. Behöver jag säga att NR gick hem först, NH däckade och AP mös med några pene jenter.

Som tur var var det ingen handboll på fredagen och kvällen kunde stillsamt avnjutas... Trodde vi! Men ikke! Många öl, pokerhänder och irländska folkdanslåter senare spoonade NR och NH tillsammans. Eftersom NR är lite mera kvinnlig i sitt sätt (t ex sitter ner på toan osv) så fick NH möjligheten att vara "Store spoon". Höjdpunkten på kvällen var vid klockan fyra och i slutet av pictionaryt när NR skulle rita upp skalbagge. Först ritar han en sköldpadda och pekar på skalet. Den borde jag ha fattat! Men när han skall rita bagge så ritar han två människor och lite noter. Ivrig försöker han poängtera det geniala i bilden men med en mutad bildlärare i gymnasiet så är det korsade strecken aningen svårtydda. När tiden rinner ur timglaset säger: "Men du gillar ju Let's Dance, det är ju Laila Bagge" Vaaaa?!?! Hur långsökt är inte det liksom? Sen är ju pictionary rätt svårt ibland, försök med att rita exekutionspluton. Hahaha!

Lördagen kunde såklart bara sluta på ett sätt, inte ens en tragisk handbollsförlust kunde inte hejda ett bra slut på den första löningshelgen i 2009! Den ena platsen ledde till den andra och slutet gott allting gott. Ett par konstateranden kunde dock göras:
1. Åtminstonne åtta personer kan sova gott i lägenheten
2. Lämna aldrig ut telefonnummer till tjejer som ger intrycket "Jag skulle operera fast mig vid dig om jag kunde, och om jag inte kunde räcker det med att bara följa efter dig en jävla centimeter bakom ryggen hela kvällen"
3. Italienare är inga engelsktalande personer men fan så trevliga
4. Åldern är ett nummer. Ditt mobilnummer är ett nummer. Skillnaden är att det inte går att ringa åldern vilket gör den helt värdelös. Strunta i åldern!

Ett sätt att leva,

I ett rasande tempo forcerar världen framför var persons ögon varje dag. Världen, den värld som är av människor skapad, kan liknas med ett hjul. Ett hjul som ursprungligen snurrade sakta för att desto närmre den tid vi lever i idag snurra allt snabbare. Den utveckling som världen upplevt de senaste årtionden, för att inte säga åren, är skrämmande. Vad händer om hjulet snurrar för snabbt för sitt eget bästa och i värsta fall ramlar av sin axel, rullar in i närmsta stopp, tippar över på sidan och blir liggande?

Varför för vi världen framåt genom arbete och utveckling om vi inte hinner uppleva det vi faktiskt har skapat? Är vi nöjda med att ha tillfört världen något men inte tagit oss själva tiden att stanna upp och uppleva?

Vi som har stannat upp heter NH, NR och AP. Vi som upplever det som finns omkring oss för att tillföra det som passar just oss heter NH, NR och AP. Vi som faktist lever för att göra det vi vill i livet, fyller livet med precis det som behagar oss och försöker göra så många människor lyckliga på vägen heter NH, NR och AP.

Kalla det blogg, krönika eller propaganda. Vi bryr oss inte. Vi är inte generade av att ta upp Din tid. Vi hoppas bara att fler ska få njuta av livet, så som det faktiskt är vårt att njuta av.



  Blogabout

Min profilbild






RSS 2.0